fbpx

Zwyczajna i Kiełbasiarnia

Zwyczajna i kiełbasiarnia to restauracja oraz bar, umiejscowiona w lokalu, który ma 70letnią przeszłość gastronomiczną. Unikalne wnętrze, surowa cegła połączona z elementami drewna w centrum Mińska Mazowieckiego. Zwyczajna i kiełbasiarnia to miejsce spotkań mieszkańców Mińska, jak i gości z całego kraju, którzy odwiedzają nasze miasto. Na przełomie listopada i grudnia 2015 roku restauracja przeszła gruntowny remont oraz zgłosiła się do programu ,,Kuchenne Rewolucje” . I tak się zaczęła Nasza przygoda z gastronomią! Od tamtego czasu nauczyliśmy i uczymy się bardzo dużo.  Nasze menu to głównie kuchnia polska, choć czasami sięgamy pomysłami po inspiracje z innych kuchni.

Oprócz tego od poniedziałku do piątku zapraszamy na pyszny domowy obiad w rewelacyjnych cenach.  A w sobotę i niedziele szef kuchni zaprasza na wykwintne danie weekendowe.

Organizujemy wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe. Do dyspozycji Gości posiadamy klimatyzowane pomieszczenia oraz Projektor  z ekranem do organizowania szkoleń. Wszystkie informacje uzyskacie Państwo pod numerem telefonu 25-758-26-16 w godzinach funkcjonowania restauracji. Pytania można wysyłać na adres e-mail kontakt@zwyczajna.pl

,,Restauracja „Mazowianka” w Mińsku Mazowieckim istniej od lat siedemdziesiątych i znana jest chyba wszystkim w tym mieście. Trzy lata temu przeszła gruntowny remont, ponieważ restauracja zmieniła właścicieleli. Krzysztof i Marek obecni właściciele restauracji i przyjaciele z dzieciństwa, wspólnie prowadzą z sukcesem firmę budowlaną, a restauracja miała być dla nich miłą odmianą i miejscem, do którego będą mogli zapraszać też swoich znajomych. Panowie założyli, że zatrudnią tam specjalistów, czyli kucharzy, kelnerki i interes będzie się kręcił, a siebie widzieli tam raczej jako gości, wpadających na chwilę wytchnienia po pracy. Szybko jednak okazało się, że kondycja finansowa Mazowianki nie jest powodem dumy, tylko symbolem klęski, do czego Markowi i Krzysztofowi trudno się przyznać. Chociaż pewności siebie im nie brakuje, a restauracja jest wg nich kolejnym biznesem, a oni na biznesie przecież znają się świetnie, postanowili wezwać na pomoc Magdę Gessler. Tym razem Magda Gessler będzie miała bardzo trudny orzech do zgryzienia, ponieważ właściciele zupełnie nie znają się na jedzeniu, ale też nie chcą przyznać się do błędów i nie traktują poważnie uwag restauratorki. Gościom serwuje się tutaj nie tylko mrożonki, ale też ziemniaki paszowe, a kucharz bez cienia zażenowania twierdzi, że tutaj ludzie przychodzą się „nażreć”… Zmienić menu jest łatwo, ale sposób myślenia ludzi znacznie trudniej, więc tym razem rewolucja może nie przynieść spodziewanych rezultatów.”

Kuchenne Rewolucje TVN – Odcinek zobaczycie tutaj.

Zwyczajna

Zapraszamy
od poniedziałku do piątku.

Kontakt

kontakt@zwyczajna.pl

Przewiń do góry